ما یک شرکت تازه تاسیس هستیم که مهر امسال به ثبت رسیده. هنوز به بهره برداری نرسیده و شاید تا 8ماه دیگه هم به بهره برداری نرسه. آیا لازمه تو سامانه مودیان ثبت نام کنیم؟
با ایجاد پرونده مالیاتی کارپوشه براتون ایجاد میشه اما وقتی فروش ندارید ارسال صورتحساب هم ندارید ولی خریدها براتون ارسال و در کارپوشه قرار میگیرد.
تمام فروش من به مصرف کننده ی نهاییه اگر حد مجاز رو افزایش ندم و بدهی ارزش افزوده ام رو پایان هر فصل پرداخت کنم مشکلی پیش میاد جریمه میشم؟
نه مشکلی نداره حد مجاز فروش برای کنترل دادن اعتبار به خریدار است و اگر با مصرف کننده ی نهایی کار میکنید نیاز به افزایش حد مجاز ندارید.
صورتحساب نسیه ای که از طرف خریدار رد بشه چه اتفاقی براش میفته؟
برای خریدار خرید و اعتباری لحاظ نمیشه برای فرشنده فروش و بدهی به صورت نقدی محاسبه میشه.
من یک صورتحساب فرستادم به سامانه فراموش کردم کد اقتصادی خریدار رو وارد کنم . الان باید چیکار کنم؟اصلاحی بزنم؟
برای تغییر اطلاعات خریدار حتما باید صورتحساب ابطالی و یک صورتحساب جدید صادر گردد.
اظهارنامه پیش فرض تابستان مبلغ خرید مارو کمتر از مقدار واقعی در مؤدیان نشون میده و فروش رو هم بیشتر نشون میده .باید ارسال بازخورد بزنم؟
قبل از هر اقدامی طبق آموزش های داده شده نوع صورتحساب ، وضعیت ، روش تسویه ،حد مجاز ، وضعیت احتساب و جدول پرداخت کنترل گردد و بعد از اطمینان میتونین ارسال بازخورد داشته باشید.
چک پرداخت کردم به فروشنده ، ثبت پرداخت به تاریخ چک باید انجام بشه؟
تاریخ ثبت چک مهم نیست تاریخ سررسید چک یا تاریخ وصول چک میتوتند مبنا باشد بعد از ثبت پرداخت بدهی و اعتبار برای طرفین لحاظ میشود.
صورتحساب نسیه ای داشتم که تایید سیستمی شده اگر بخوایم برامون بدهی لحاظ نشه حتما باید خود خریدار تایید کنه؟
خیر تایید سیستمی و تایید دستی فرقی با هم ندارن .صورتحساب نسیه ی نوع اول تایید شده بدهی محسوب نمیشود.
صورتحساب نوع دوم اگر به صورت نسیه ارسال شده باشه نیاز به ثبت در جدول پرداخت هست؟
صورتحساب نوع دوم حتی اگر نسیه باشه بعنوان نقدی برای شما محسوب شده و نیاز به ثبت جدول پرداخت نیست.
وقتی ما صورتحساب را ارسال میکنیم و در ستون وضعیت حد مجاز عبارت عبور از حد مجاز میاد مربوط به وضعیت شرکت ماست یا شرکت مقابل؟
عبور از حد مجاز مربوط به فروشنده است ولی به خریدار اعتباری تعلق نمیگیرد .
در اظهارنامه ارزش افزوده گزینه ای هست با عنوان(کسر میشود ارزش افزوده ارجاعی بابت تغییرات از دی ماه 1402 الی 1403) و مبلغی نمایش میده که متوجه نمیشم.
اگر فاکتور ارجاعی داشته باشید که مرجع آن مربوط به دوره های قبل باشه (البته ملاک بعد از دی ماه 1402 هست ) مبلغ صورتحساب اصلاحی در فروش میاد و مبلغ تایید شده صورتحساب مرجع در این قسمت کسر میشود.
ما فصل زمستان فاکتور هامون رو نسیه رد کردیم که خب فقط چند موردش نقد بوده برای فاکتور هایی که نقد بوده و پولش رو ما اون موقع دریافت کردیم چطور مبلغ دریافتی را وارد کنیم؟
مبلغ دریافتی در جدول پرداخت باید ثبت گردد و توسط طرف حساب تایید گردد و یا اینکه میتوانید صورتحساب اصلاحی بصورت نقد صادر نمایید ولی قابل توجه اینکه در دوره ای که جدول پرداخت ثبت میگردد محاسبه میشود.
با توجه به اینکه ما چک مدت کار می کنیم و مشتری ها دائما میگن نقد رد کنید بتونیم از اعتبار استفاده کنیم راهی هست که ما برای فاکتور های فصل زمستان واریزی ثبت کنیم.
اگر چک در دوره جاری نقد نگردد ثبت نقدی به منزله بدهی برای شما لحاظ میشود که اگر حاضر به پرداخت مالیات در صورت عدم دریافت وجع میباشید میتوانید نقدی ثبت کنید.
صورتحسابی به سامانه ارسال کردم خریدار آن صورتحساب رو بدلیل اینکه حد مجاز فروش ما از حد مجاز عبور کرده نتونسته تایید کنه و رد کرده ، الان تکلیف ما که فروشنده ایم چیه ؟ اصلاحیه یا ابطال بعد ایجاد صورتحساب جدید؟
ابتدا اقدام به افزایش حد مجاز نمایید و سپس صورتحساب اصلاحی صادر گردد.
برای من یه فاکتور ارسال شده ارایشی و بهداشتی هستم کلا یه کالا خریدم مبلغش ۲۷میلیون ریاله. ولی اینا توی سامانه زدن ولی برام سه کالا زدن و اصلا این کالا نیست!!!! ایا من اینو تایید کنم ؟؟ من نمیخوام تایید کنم چونکه این کالارو نداریم فروشنده میگه ما موجودی نداریم توی سیستممون !!!
منطقا نباید تایید کنید و در آینده شناسه کالایی که فروش میکنی با کالاهای خریداری شده میتونه کنترل داشته باشه اما الان فعلا مشکل ساز نیست اگر واقعا فروشنده کاری نمیتونه بکنه باهاش تعامل داشته باشید البته مشمول یا معاف بودن ارزش افزوده رو کنترل کنید
از یه شرکت فاکتور خرید داریم داخل سامانهمودیان رد نمیکنن گفتن توی ۱۶۹ اعلام میکنن مشکل که پیش نمیاد؟
در دوره تسهیل فعلا میتونین در 169 اعلام کنید و مورد قبول هست اما بعد از این دوره باید از فروشنده هایی خرید کنید که در سامانه ارسال نمایند.
زمستان فاکتور نسبه داشتم تسویه نقد هم زدم توی بهار ایا خودش خودکار توی اظهارنامه میشینه یا باید خارج از سامانه بزنم؟
مبلغ دریافتی ثبت شده در بهار بعنوان بدهی برای فروشنده و اعتبار برای خریدار لحاظ میگردد.
با توجه به اینکه الان ۹۵درصد مواد غذایی و سوپر مارکتی مشمول ارزش افزوده هست ولی خود سوپرمارکت ها و خرده فروش ها مشمول نیستن تکلیف خریدهایی که شرکت های حقوقی از این خرده فروش ها میشه چیه؟ باید فاکتور با ارزش افزوده گرفته بشه ازشون یا نه؟
این مودیان طبق اطلاعیه شماره 19 و وفق ماده 4 قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مجاز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نمی باشند.
من سامانه مودیان برای اشخاص حقوقی رو راه اندازی کردم ولی شخص حقیقی رو نمیدونم فقط باید براش گواهی امضا دیجیتال بگیرم کار دیگه ای لازم نیست؟
شخص حقوقی گواهی مهر سازمانی و شخص حقیقی گواهی امضا دریافت میکند و باقی مراحل راه اندازی تقریبا مشابه میباشد فقط دقت گردد برای شخص حقیقی کد اقتصادی ملاک میباشد نه کد ملی.
یک فاکتور فروش که در زمستان صادر شده و در ارزش افزوده لحاظ شده .در بهار ابطال شده .حالا باید ارزش افزوده زمستان را اصلاح کرد ؟
نیاز به اصلاح ارزش افزوده زمستان نیست چون ابطالی در بهار بعنوان کاهش میزان فروش در نظر گرفته شده و در اظهارنامه ارزش افزوده لحاظ میگردد.
من از سال 1403صورتحسابی که داخل سامانه مودیان میزنم متوجه شدم سریال صورتحساب داخل کارپوشه خط تیره میفته ولی درسال 1402 سریال صورتحساب درست بوده علت چیه؟
سریال صورتحساب (یا بعبارتی شماره فاکتور)از طریق نرم افزار ارسال میگردد با پشتیبان نرم افزار کنترل کنید تا بررسی و مشکل رفع گردد.
کالایی دارم فاکتور خرید زمستان با ۹٪ پرداختی هم انجام شده توی زمستان ولی فروشنده نسیه زده این فاکتور تایید سیستمی شده و پرداختی توی بهار ثبت شد الان باید بخاطر اون یک درصد جیکارکنیم ؟ و اینکه توی اظهارنامه ارزش افزوده ما نیومد پرداختی امسال شد و با ۱۰٪ چی میشه؟
وقتی زمستان صادر شد با ۹ درصد صادر شده و با ثبت جدول پرداخت همان مبلغ محاسبه شده لحاظ میشه.
یکی از مشتریان زمستان ما می گن شما اون موقع حد مجاز نداشتید و اعتبارتون برای ما لحاظ نشده الان تو بهار من چجوری می تونم این مشکل رو حل کنم؟ من فروش زدم تو زمستان و مالیاتش هم پرداخت کردم .
صورتحساب اصلاحی براش صادر کنید تا در بهار برای خریدار اعتبار لحاظ بشه.
برخی از تامین کننده ها گفتن که فاکتور رسمی نمیدم اما کدملی ازشون داریم میشه بدون فاکتور رسمی با یه کدملی فاکتور ارسال کرد؟
درسامانه مودیان صورحساب فروش توسط فروشنده صادر میگردد و اگر ارسال نکرد شما فاکتور خرید تو ۱۶۹ ارسال کنید.
من یه فاکتور داشتم اصلی رفته رو سامانه و روش اصلاحیه انجام شده الان از مرجع فاکتوری که اصلاحی خورده برگشتی دارم ولی سامانه قبول نمیکنه چیکار کنم ؟
با مرجع صورتحساب اصلاحی بیاید صورتحساب ارجاعی یا برگشتی بزنید.
یکی از شرکت هایی که به ما کالا میفروشه ۵،۴تا فاکتور اشتباهی برامون تو سامانه مودیان بارگزاری کرده که ۲تاش تایید سیستمی شده بود و ۳تاش در انتظار تایید بود. من به شرکت اطلاع دادم که اشتباه ارسال کردی،فاکتورها رو تو مودیان ابطال کرد و فاکتور فروش جدید بارگزاری کرد.من خریدار نیازی نیست کاری انجام بدم؟ مبادا هردوتاش به عنوان خریدهای ما بشینه؟
شما باید کارپوشه خرید رو هر چند وقت کنترل کنی و صورتحساب و کالا و تعداد و مبلغ و روش تسویه کنترل گردد اگر قبول ندارید رد بزنید.
من فاکتور فروش فرستادم رو سامانه و خریدار میگه که اشتباها رد زده الان من بابت این موضوع چیکار باید بکنم ؟
شما یک صورتحساب اصلاحی بدون تغییرات بفرستین و با خریدار هماهنگ کنید تایید کنه.
امکان اصلاح اظهارنامه ارزش افزوده تابستان ۱۴۰۲ وجود نداره داخل سایت،چطوری باید اصلاح کرد؟هنوز رسیدگی نشدیم ممنونم میشم اگه راهکاری دارید پیشنهاد بدید با سامانه تماس گرفتم همه گفتند امکان نداره.
امکان اصلاح اظهارنامه برای تابستان نمیباشد طبق دفاتر و مستندات رسیدگی میشین کم اظهاری و بیش اظهاری رو جریمه میزنن بستگی به حوزه و بخشنامه هایی که اون موقع هست بعد از پرداخت درخواست بخشودگی بدید.
چرا وقتی فاکتور نسیه تایید میشه از طرف فروشنده و خریدار و حتی عدم عدول خورده شده ولی وضعیت دریافت اعتبار میزنه عدم دریافت؟؟؟ یعنی حد مجاز نداره؟؟
طبق قانون دائمی ارزش افزوده فاکتور نسیه برای فروشنده بدهی و برای خریدار اعتبار لحاظ نمیگردد.
تو فصل زمستان یه فاکتور صادر شده که متاسفانه جای دو تا از عددهای شناسه ملی خریدار اشتباه واردشده ،فاکتور تو سامانه بارگذاری شده و اون زمان تو سامانه زده بود عدم نیاز به واکنش ، الان بعداز این مدت مشتری میگه این رو اصلاح کنید میخواستم بدونم به چه صورت میشود اطلاعات خریدار رو اصلاح کنیم ؟؟
اگر اطلاعات مربوط به شناسه اقتصادی خریدار اشتباه وارد گردد باید صورتحساب قبلی ابطال و صورتحساب جدید صادر گردد.
آیا فاکتوری که به صورت کاغذی ارسال شده حتما باید عین فاکتور ارسالی به سامانه مودیان باشه ؟ ما از یک شرکت خرید داشتیم چندتا ردیف کالا بوده توی فاکتور کاغذی ولی توی سامانه مودیان کلا اومده همه رو باهم جمع کرده و توی یک ردیف ثبت و ارسال کرده ، به مشکل نمیخوریم اگر ثبت کنیم
اگر یک نوع کالا و شناسه عمومی با مبلغ یکسان باشد مشکلی ایجاد نمیکند
در سامانه مودیان فروشنده یک فاکتور رو اشتباهی دوبار ارسال کرده ماهم هر دو بار تایید کردیم الان میشه یکی از فاکتورارو ابطال کرد؟
بله راه حل اینست که یکی از فاکتورها ابطال گردد
باتوجه به الزامی شدن اجرای سامانه مودیان آیا اصنافی که تا کنون جز گروه سه بودن و تبصره ۱۰۰ رد میکردن ملزم هستن از اول دی ماه در سامانه هم ارسال کنن؟
طبق فراخوان اولیه و پیش بینی در لایحه تسهیل قرار بر این بود کلیه مشاغل در نهایت از ابتدای دی ماه اقدام به ارسال صورتحساب نمایند ولی باتوجه به روندی که در حال اجراست پیش بینی میگردد فراخوان اشخاص حقیقی تمدید گردد یا اتفاقی مشابه بیفتد
شناسه کالا و خدمات چیست؟
شناسه کالا و خدمات یک کد 13 رقمی می باشد که از سوی سازمان صنعت ، معدن و تجارت صادر می شود. دریافت این شناسه برای کلیه ی افرادی که ملزم به ارسال صدور صورتحساب الکترونیکی می باشند الزامی است . شناسه کالا و خدمات از دو بخش به صورت عمومی و اختصاصی تشکیل شده است.شناسه کالا و خدمات، به عنوان کدهای یکتای متعلق به کالا و خدمات قابل ارائه در کشور (اعم از تولید داخلی و یا وارداتی) تعریف میشود. این شناسه در واقع مجموعهای از ویژگیهای توصیفی کالا یا خدمات است که برای توصیف مشخصات و ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا یا خدمت، تعیین میشود. با توجه به قوانین و مقررات، همچنین توافقات صورت گرفته با وزارت امور اقتصاد و دارایی، مرجع تعیین و ارائه شناسه کالا و خدمات در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) می باشد. به طور خلاصه ،شناسه کالای عمومی از طریق فایل اکسل stuffid.tax.gov.ir قابل شناسایی است شناسه کالای اختصاصی از طریق سامانه ntsw.ir قابل پیگیری می باشد شناسه خدمات عمومی و اختصاصی نیز از طریق سامانه portal.gs1-ir.org قابل شناسایی می باشد.
اگر در سامانه مودیان اطلاعات از خریدار نداشته باشیم میتوان فروش بصورت تجمعی مانند ۱۶۹ ارسال کرد؟
طبق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان باید هر صورتحساب بصورت جداگانه بصورت صورتحساب نوع اول ، دوم یا سوم ارسال گردد و در ارسال صورتحساب نوع دوم اطلاعات کالا مهم است و اطلاعات خریدار ضرورتی ندارد و میتوانید مصرف کننده نهایی بفرستید.
من 10 تا فاکتور خرید داشتم که کلا 2 مورد رو تو سامانه مودیان برام ارسال کردن الان باید مابقی 8 مورد رو در 169 ارسال کنم و اون 2 مورد رو ارسال نکنم؟
طبق ماده 7 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان صورتحساب های الکترونیکی ثبت شده در سامانه مودیان به منزله ثبت آنها در سامانه معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیات های مستقیم میباشد و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این مورد نخواهند داشت
اگر ما فروشنده باشیم و تو سامانه مودیان ثبت نکنیم وخریدار ثبت کنه برای خریدار اعتبار محسوب میشه؟
صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان فقط توسط فروشنده کالا ثبت و ارسال میگردد و خریدار فقط امکان رد یا تایید صورتحساب را دارد
برای سامانه مودیان، از جانب ما فاکتور دوبار فرستاده شده، در همون روزهایی که سامانه مشکل داشت و فکر میکردیم ارسال نشده، متاسفانه شرکت مقابل هم تایید کردن، چه باید کرد؟ و البته در نرم افزار حسابداری یک صورتحساب ثبت شده هست
قطعا باید صورتحساب تکراری ارسال شده ابطال گردد البته این مشکل ببرخی نرم افزارها میباشد که هنگام ارسال شماره منحصر بفرد جدید دریافت و ارسال میگردید که امکان ابطال صورتحساب اضافی هم احتمالا وجود ندارد و باید یا از طریق شرکت نرم افزاری راه حل ارائه گردد یا از طریق نرم افزارهای واسط مثل واسط نیک لاین که امکان ابطال صورتحساب های ارسال شده از سایر سامانه ها فراهم هست این امر صورت گیرد
آیا اشخاص حقیقی که فروش به مصرف کننده نهایی دارند مثل طلافروشها . باید از الگوی فاکتور نوع دوم استفاده کنند یا از الگوی فاکتور اول ؟
اگر فروش به خریداری باشد که کارپوشه مالیاتی ندارد اطلاعات خریدار الزامی نیست بعبارتی مصرف کننده نهایی هست و صورتحساب نوع دوم صادر میکنیم
آیا اشخاص حقیقی که فروش به مصرف کننده نهایی دارند ، باید حد مجاز فروش رو رعایت کنند یا نیازی نیست ؟
حد مجاز فروش طبق ماده ۶ برای مودیانی که فروش کالای مشمول ارزش افزوده دارند موضوعیت دارند که اگر بیش از حد مجاز شده باشد باید نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت اقدام نمایند
فاکتور فروشی که تو سامانه فرستادیم خریدار به اشتباه رد کرده. الان میخوام دوباره بفرستم. راهش چیه ؟
ابتدا صورتحساب اصلی را ابطال و سپس صورتحساب جدید ارسال نمایید
من دو تا صورتحساب مشابه به سامانه ارسال کردم و میخوام یکی شو حذف کنم که شما فرمودین ابطال کنم چند بار در نرم افزار ابطال زدم ابطال نمیشه چیکار کنم؟
نحوه ابطال صورتحساب به نرم افزار شما ارتباط دارد اما روال ابطال صورتحساب بدینصورت هست که باید یک صورتحساب جدید با الگوی صورتحساب ابطالی و با ذکر شماره صورتحساب مرجع ( صورتحساب اصلی که میخواهیم ابطال شود) ارسال گردد
من شناسه خدمت اختصاصی گرفتم و هزینه زیادی متحمل شدم چطور میتونم متوجه بشم چه کسانی دارند از این شناسه اختصاصی استفاده میکنند؟
اگر تولید کننده یا وارد کننده کالا خاصی باشیم باید اقدام به دریافت شناسه اختصاصی کالا نماییم و اشخاصی که در چرخه فروش این کالا در مراحل بعدی استفاده میکنند میتوانند از شناسه اختصاصی کالا استفاده نمایند
اگر مودی شناسه یکتا با کلید معتمد نوع یک گرفته باشه و الان قراداد رو با شرکت معتمد نوع یک فسخ کرده باشه :
1) آیا نیاز هست جهت دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی مجدد اقدام شود؟
2) آیا امکان غیر فعال کردن شناسه یکتا قبلی که با شرکت معتمد نوع یک دریافت شده در سامانه وجود دارد؟
3) آیا با غیر فعال کردن شناسه یکتا قبلی باید فاکتور هایی که بااین شناسه یکتا ارسال (فروش) و دریافت (خرید) شده اند ابطال (فروش) و مجدد ارسال شود ؟
1- در صورت تغییر شرکت معتمد یا روش ارسال باید شناسه یکتای جدید دریافت گردد.
2- بله امکان غیرفعالسازی شناسه یکتا توسط مودی در کارپوشه فراهم هست.
3- صورتحساب های ارسال شده در کارپوشه اعمال گردیده و نیاز به ارسال مجدد نیست
با سلام یک شخص حقیقی که در گروه سوم طبقه بندی مشاغل گروه بندی شده ومشغول به فروش اینترنتی به مصرف کننده نهایی می باشد و برای این فروش از درگاه واسط اجاره ای نظیر (زرین پال) استفاده میکنه نحوه اجرای تکلیف و عمل در سامانه مودیان برای صدور فاکتور و اخذ کلید به چه شکلی باید باشه؟؟ممنون میشم پاسخ بدید چون در مورد درگاه های اجاره ای نظیر زرین پال جایی بحثی نشده
اگر فروش از طریق درگاه پرداخت به مصرف کننده نهایی باشد و اطلاعات هویتی شامل شناسه ملی و کد اقتصادی در سامانه ارسال نگردد بعنوان صورتحساب نوع دوم به مصرف کننده نهایی در غیر اینصورت اگر اطلاعات خریدار و کالا کامل هست صورتحساب نوع اول محسوب میشود صورتحساب نوع سوم باید از طریق بانک مرکزی با سامانه های پرداخت انجام گیرد و برای کسب و کارهایی هست که تک نرخی هستند در نرخ ارزش افزوده
بعضی مواقع پیش میاد مشتری برای چند تا فاکتوری که تو تاریخ های متفاوت خرید کرده یک چک یا یک حواله بانکی پرداخت میکنه اون روچطور تو سامانه ثبت کنیم یا قسمتی از مبلغ فاکتور رو پرداخت مابقی رو با فاکتور بعدی تسویه می کنند.
به نسبت مبالغ هر فاکتور که کامل تسویه گردید در جدول پرداخت ثبت و فاکتوری که کامل تسویه نشده نیز به همان نسبت ثبت میگردد.
موقع دریافت شناسه یکتا گزینه معتمد رو انتخاب کردم حالا شرکت خودش میخواد با نرم افزاری که تهیه کرد ثبت کنه چطوری به گزینه توسط مودی برگردونم؟
از کارپوشه اقدام به ایجاد شناسه یکتا جدید نمایید و روش ارسال توسط مودی انتخاب گردد و شناسه یکتای قبلی غیرفعال گردد.
سلام یه سوال داشتم من کد ۱۳ رقمی که از سایت gs1گرفتم رو توی نرم افزارم ثبت کردم ولی زمان بارگذاری خطای عدم مطابقت با شناسه کالا رو میده لطفا میشه راهنمایی کنید.
بعد از دریافت شناسه کالا یا خدمت باید منتظر باشید شناسه در سامانه stuffid.tax.gov.ie قرار بگیرد.
برای ثبت پرداخت نسیه در سامانه مودیان چند روز فرصت داریم؟ واگه صورتحساب تایید کنیم یا تایید سیستمی بشه میشه پرداخت ثبت کرد؟
برای ثبت پرداخت بازه زمانی تعریف نشده است
ثبت پرداخت در قسمت جزییات صورتحساب ،جدول پرداخت انجام میگردد و به تبع آن بدهی و اعتبار ارزش افزوده برای دوره لحاظ میگردد.
دریافت شناسه یکتا از طریق CRT الان تو کارپوشه اضافه شده باید شناسه مجدد بگیریم ؟
نیازی به گرفتن دوباره شناسه نیست بلکه این امکان اضافه در سامانه برای مودیانی هست که اگر اقدام به دریافت توکن کردند نیازی به دریافت کلید عمومی با روش OpenSSL نیست و با فایل CRT سامانه جیکا هم میتوانید شناسه یکتا دریافت کنید.
الان که همه اشخاص حقیقی هنوز مشمول ارسال صورتحساب نشدند ،
ما که شرکت هستیم و از اشخاص حقیقی خرید میکنیم اعتبار ارزش افزودمون چجور قبول میشه؟
تا پایان ۱۴۰۳ میتوانید در معاملات فصلی اعلام کنید اما بعد از راه اندازی کامل قانون قطعا اگر میخواهید هزینه و اعتبار شما لحاظ گردد باید از اشخاصی خرید انجام گیرد که فروشنده صورتحساب نوع اول برای شما صادر کند.
ما معاف از ارزش افزوده هستیم ولی بهنگام ارسال صورتحساب به سامانه خطا میدهد ""مقدار فیلد ارزش افزوده با اطلاعات سامانه منطبق نیست"
شناسه کالایی که استفاده کردین بالفرض در نرم افزار شما غیر مشمول لحاظ شده ولی موقع ارسال سامانه کنترل میکنه و چون در شناسه کالا مشمول بوده عدم انطباق میزنه.
برای ثبت پرداخت نسیه در سامانه مودیان
اگه به شکل تهاتری و همچنین پرداخت وجه باشه
و یک الی سه ماه طول دوره نسیه باشه چطور ثبت کنیم؟ همه مبلغی که نسیه مونده فقط ثبت کنیم ؟ چون جای نداره که بشه با جزییات واردکرد؟
شما در هر مرحله وقتی دریافت انجام شد ثبت کنید
گزینه چک منظور تاریخ دریافت چک نیست بلکه تاریخ وصول چک هست.
اگر مبلغی بابت پیش دریافت در قراردادی دریافت شده باشد و بعد از ارائه فاکتور ارسال صورتحساب انجام گیرد و باقی مبلغ در زمان فاکتور تسویه گردد به چه صورت باید نحوه دریافت ثبت گردد؟
دریافت پیش دریافت یک رویداد مالی هست و نیازی به ثبت در سامانه مودیان نیست فقط موقعی که شما ارائه صورتحساب انجام دادید به مبلغی که دریافت نقدی یا پیش دریافت تا آن تاریخ انجام گرفت را در صورتحساب بعنوان نقدی ثبت میکنید.
برای 6 ماهه ابتدای سال(به دلیل آماده نبودن زیرساخت الگوی پیمانکاری)صورت حسابها در قالب فروش به سامانه ارسال گردیده و با وضعیت تسویه نقدی در حالیکه مبلغ کسورات رو از کارفرما دریافت نشده است تکلیف این فاکتورها چیست؟
وضعیت پرداخت صورتحساب با صدور صورتحساب اصلاحی قابل اصلاح میباشد.
تا زمانی که فروشنده فاکتور رو توی سامانه مودیان بارگذاری نکنه من چطور باید ثابت کنم که ازش خرید کردم و ارزش افزوده ای براشون واریز کردم؟
فعلا در سامانه معاملات فصلی خرید رو اعلام کنید، اما در آینده نزدیک یک قسمت به عنوان ثبت اطلاعیه خرید به سامانه اضافه میشه
و خریدار ، خرید های که در کارپوشه نیست را ثبت می کنه و فروشنده در صورت عدم پذیرش ، پرونده به هیات بدوی ارجاع داده میشه.
ما یک شرکت تولیدی هستیم که چند قلم کالا رو بصورت بازرگانی خرید و فروش انجام میدیدم
در مورد شناسه اختصاصی کالا بازرگانی باید شناسه کالا رو از شرکتی که خریداری میکنیم ازش بگیرم و وارد کنم؟
بله برای کالای بازرگانی که شما جزو زنجیره اول ورود کالا نیستین باید از شناسه اختصاصی کالای مربوطه استفاده نمایید یا در صورتی که هنوز شناسه اختصاصی نگرفتن فعلا از شناسه عمومی استفاده کنید.
آیا اگر اشخاص حقوقی در شش ماهه اول کمتر از هجده میلیارد تومان فروش داشته باشد نیازی به ارسال صورتحساب نیست؟
اشخاص حقوقی از اول دی ماه ملزم به ارسال هستند ولی برای اشخاص حقیقی برخی از مودیان مانند طلا فروشان و مراکز درمانی و وکلا بدون شرط حجم فروش و مابقی مرحله بندی شدهاند.
شخص حقیقی خرده فروش(پکیج ومتعلقات و کولر و اتصالات و .....) بالای ۱۸ میلیارد فروش به مصرف کننده نهایی باید صورتحساب بفرستد یا دستگاه پز ملاک صورتحساب است؟؟؟
با توجه به اینکه رسید های پز هنوز شماره منحصر به فرد مالیاتی ندارد!!!!
امکان ارسال صورتحساب از طریق پوز به سامانه برعهده بانک مرکزی گذاشته شد و در صورت آماده شدن این امکان شما در کارپوشه دستگاه پوز مربوطه را به شناسه یکتا متصل میکنید و ارسال صورتحساب از پوز مستقیم صورت میگیرد.
اگه من از شناسه عمومی کالای معاف(آموزش) استفاده کنم و از مشتری ارزش افزوده نگیرم در زمان رسیدگی مشخص شه که من به واسطه نداشتن مجوز (در دست اقدام)باید از شناسه مشمول استفاده میکردم آیا بجز پرداخت ارزش افزوده مشمول جریمه هم میشم؟؟
اگر اشتباه در عنوان شناسه کالا باشه مشکلی نیست اما اگر تاثیر در بدهی ارزش افزوده شما ایجاد کنه قطعا جریمه هم داره.
یکی از مشتری های ما به اشتباه فاکتور رو رد کرده
ایا لازمه این فاکتور رو تو سامانه معاملات فصلی ثبت کنیم؟ و اینکه الان ما دقیقا باید چه کاری انجام بدیم؟ اصلا میشه ما هم باطلش کنیم و فاکتور جدیدی بزنیم یا نه ؟
شما میتوانید صورتحساب اصلاحی بفرستین یا صورتحساب قبلی را ابطال و مجدد ارسال نمایید.
یکی از مشتریان به دلایل مختلف صورتحساب ما رو تایید نمیکنه و رد صورتحساب میزنه تکلیف ما چیه؟
رد صورتحساب برای فروشنده مشکلی نداره
فروش برای فروشنده مورد قبول هست و خرید برای خریدار لحاظ نمیگردد
البته اگر ارزش افزوده داشته باشد بدهی ارزش افزوده شما نقد محسوب میگردد.
شرکت ما یه فاکتور برای پاییز 1402 داشته که الان مشتری مرجوع کرده و باید برگشت بزنیم امکان ارسال فاکتورهای قبل از اول دی 402 هم تمام شده راهنمایی میفرمایید چکار کنم؟
عملیاتی که مربوط به صورتحسابهای قبل از دی ماه 1402 هست در محاسبات ارزش افزوده تاثیر ندارد و فقط از طریق ثبت در قسمت تعدیلات به صورت دستی اعمال میشود .
سلام و وقت بخیر میشه جدول پرداختی که برای فصل قبل ( بهار) هست رو الان ثبت کرد؟ ما پرداخت هامون بیش از شش ماه هست واسه فصل بهار چطوری جدول پرداخت رو ثبت کنیم؟
صورتحسابهای بعد از دی ماه 1402 اگر نسیه باشند میتونید در دوره جاری در جدول پرداخت ثبت کنید.
اگر جدول پرداخت ثبت بشه و تا 21 مهر تایید بشه اعتبارش واسه تابستان لحاظ میشه؟
اگر تاریخ ثبت پرداخت تابستان باشد بله تا پایان مهرماه فرصت تایید و دریافت اعتبار تابستان هست.
سلام استاد وقت بخیر اگر خریدار در تاریخ 6/28 جدول پرداخت رو تکمیل کنه و فروشنده در 7/1 تأیید کنه، اعتبار ارزش افزوده رو در تابستان لحاظ میشه یا پاییز؟
تاریخ ثبت در جدول پرداخت ملاک محاسبه دوره مورد نظر هست یعنی اگر تابستان جدول پرداخت ثبت شده ولی مهرماه تایید شده ، تابستان ملاک محاسبه هست و در تابستان لحاظ میشود.
با سلام و وقت بخیر فروشهایی که خریدارآن مصرف کننده نهایی است و یا با کارتخوان کارت میکشه یا به همون حساب کارتخوان واریز میکنه ، دیگه لازم نیست اون فروشها در سامانه مؤدیان ارسال بشن؟
اگر کالای با نرخ ارزش افزوده متفاوت ندارید ضرورتی ندارد .
سلام و عرض ادب اگر قرارداد حمل داشته باشیم نحوه ی ثبت در سامانه مؤدیان مثل فروشهای دیگه است یا الگوی خاصی داره؟
درآمد حمل با الگوی فروش و با شناسه خدمت ارسال شود.
سلام استاد آثار اصلاح یا ابطال در این مهلت 21 روزه ، در اظهارنامه ی تابستان نشون داده میشه یا پاییز؟
تاریخ صدور صورتحساب هر تاریخی باشد، ملاک محاسبه همان دوره هست.
شرکتی دارم که در تابستان خرید داشته و تایید سیستمی شده وضعیت هم عبور از حد مجاز بوده .الان باید فروشنده ابطال کنه و در پاییز ارسال مجدد کنه یا اینکه خارج از سامانه وارد کنیم و در 169 اعمال کنیم؟
با توجه به مهلت 21 روزه ارسال صورتحساب هنوز فرصت ارسال به تاریخ تابستان هست ، اگر فروشنده برای تابستان حد مجاز افزایش داده باشه برای تابستان اصلاحی صادر کنه اگر نه برای پاییز اصلاحی صادر کنه.
سلام و وقت بخیر فاکتوری که در زمستان ارسال شده و در فروردین یا همون اسفند تسویه شده اما جدول پرداخت ثبت نشده الان هم تاریخ ثبت پرداخت فقط از اول تیر ماه فعال هست چطوری تاریخ رو مشخص کنم؟
اگر از اعتبار خرید مربوطه در اظهارنامه های دوره های قبل استفاده نکرده اید ولی پرداختی داشته اید ، در دوره جاری ثبت پرداخت انجام دهید و از فروشنده بخواهید تایید کند. مهلت تایید پرداخت تا یکماه بعد از دوره مورد نظر می باشد.
سلام وقت بخیر یه فاکتور فروش به تاریخ 13 شهریور زدم الان میخوام ابطالش کنم نمیشه . خواستم بدونم ابطال کردن محدودیت تاریخی داره؟
شما به هر تاریخی بعد از صورتحساب ، میتوانید صورتحساب اصلاحی یا ابطالی صادر کنید و محدودیت تاریخی وجود ندارد. برخی نرم افزارها در صدور صورتحسابهای ارجاعی مشکل داره و این باگ نرم افزار هست ، نباید اینطور باشه به پشتیبان نرم افزارتون اطلاع بدید.
سلام ارسال بازخورد شامل فاکتور خریدهایی که اصلا فروشنده به سامانه ارسال نکرده هم میشه؟ عده ای از کارفرمایان هنوز در این سامانه فعالیت ندارند.
خیر. در ارسال بازخورد مواردی باید اعلام مغایرت شود که در کارپوشه اطلاعات کنترل شده وجود دارد اما در اظهارنامه به درستی انتقال داده نشده است.
با سلام فاکتور خرید نسیه ای در بهار داشتم که در تابستان ثبت پرداخت زدم روز بعد فروشنده صورتحساب برگشت از فروش ارسال کرد و من تایید کردم . 10 قطعه بوده که دوتاش برگشت خورده . حالا که صورتحساب اصلی نسیه ای که من ثبت پرداختش رو زده بودم ابطال شده اعتبار اون 8 قطعه رو چطور دریافت کنم؟
در صورتحساب برگشت از فروش در قسمت جدول پرداخت ، اطلاعات پرداخت را ثبت کنید و طرف حساب تایید کند.
سلا م وقت بخیر . برای ما در فرم ارزش افزوده یک بار فروش اعلامی از سامانه مؤدیان اومده و یکبار هم مبلغ کارتخوان ها فراخوانی شده . درارسال بازخورد باید مبلغ کارتخوان رو بازگشت بدم؟
اگر صورتحساب نوع اول یا دوم صادر میکنید ، مبلغ اعلامی در قسمت کارتخوان به صورت مضاعف می باشد و میتوانید با ثبت مبلغ منفی کسر کنید.ارسال بازخورد برای اعلام مغایرت بین کارپوشه و اظهارنامه میباشد.
با سلام وقتی خریدار جدول پرداخت رو ثبت کنه یا فروشنده ثبت کنه در چه حالتی بدهی و اعتبار لحاظ میشه ؟ حتما نیاز به تایید طرف مقابل هست؟
اعتبار فقط با تایید طرف مقابل لحاظ میشود چه خریدار ثبت کند چه فروشنده . د رمورد بدهی اگر فروشنده ثبت کند همان لحظه لحاظ میشود و نیاز به تایید خریدار ندارد اگر خریدار ثبت کند در زمان تایید فروشنده لحاظ میشود.
فاکتورهای نسیه که تأیید سیستمی شده و من فروشنده پرداخت رو ثبت کردم اما خریدار تأیید نکرده . یعنی اصلا نمیبینن که بخان تأیید کنن با این شرایط لازمه که اصلا پرداخت رو ثبت کنم؟
ثبت پرداخت توسط شما برای شما بدهی ایجاد میکنه و شما تکلیفتون رو انجام دادین اگر خریدار بی توجهی میکنه خودش ضرر میکنه و اعتبارش رو نمیتونه استفاده کنه.
سلام یک فاکتور ابطالی ارسال کردم بعد از یک هفته زده عدم نیاز به واکنش چرا؟؟؟
برای اینکه صورتحساب اصلی احتمالا رد شده بود یا در انتظار واکنش بود . در اینصورت فاکتور ابطالی نیاز به تأیید ندارد.
صورتحسابهای ابطالی در چه صورتی نیاز به تأیید دارند تا لحاظ بشن و بدهی کم بشه؟
اگر صورتحساب اصلی تأیید شود صورتحسابهای ابطالی هم نیاز به تأیید خواهد داشت و تا زمانیکه صورتحساب ابطالی تأیید نشود ( در انتظار واکنش یا رد شده باشد) همچنان برای فروشنده بدهی محسوب میشود.
در داشبورد مدیریتی کارپوشه ما یه صفحه جدید اومده که سقف حد مجاز زده 7200000000 ریال در صورتیکه کل محصولات معاف از ارزش افزوده است. همچنین یه باقیمانده حد مجاز داره که مبلغش خیلی بیشتر از 7200000000 ریال هست . دلیلش چیه؟
چون معاف هستین حد مجاز فروشتون به صورت پایه هست نیازی هم ندارین.
زمستان فاکتور نسیه داشتم تسویه نقد هم زدم توی تابستان آیا خودش خودکار توی ارزش افزوده میشینه یا باید خارج از سامانه بزنم؟
مبلغ ثبت شده در جدول پرداخت اگر به تاریخ تابستان ثبت شده باشد برای فروشنده بدهی و برای خریدار اعتبار لحاظ میگردد که البته بسته به اینکه چه کسی ثبت کرده یا تأیید شده متفاوت هست.
آثار صورتحسابهای ارجاعی(ابطالی ، اصلاحی و برگشت از فروش ) در کدام فصل اعمال میشود؟
تاریخ صورتحساب ارجاعی ، هرتاریخی باشد ملاک محاسبه همان دوره هست.
فروش هایی که خریدار آن مصرف کننده نهاییه که یا با کارتخوان کارت میکشه یا به حساب کارتخوان واریز میکنه دیگه لازم نیست اون فروش ها رو در سامانه مؤدیان ارسال بشن؟
اگر خریدار مصرف کننده نهایی باشد و کالای با ارزش افزوده متفاوت ندارید یعنی یا همه کالاها معاف و یا اگر مشمولند با یک نرخ هستند ، دستگاه پوز به عنوان صورتحساب نوع سه بوده و نیازی به ارسال صورتحساب نیست.
اگر فروشنده در سامانه مؤدیان ثبت پرداخت بزنه و خریدار تأیید نکنه و به حالت عدم امکان واکنش در بیاد تکلیف چیه؟
در این حالت بدهی برای فروشنده لحاظ میشود.مهلت تأیید جدول پرداخت تا یکماه بعد از دوره مورد نظر هست و بعد از آن به حالت عدم امکان واکنش در میاید بعد از آن برای دریافت اعتبار خریدار، پرداخت باید ابطال شده و مجددا ثبت و تأیید گردد.
یه فاکتور فروش ثبت کردم که دو موردش برگشت خورد و برگشتی زدم الان خریدار میگه برگشتیو ابطال کن و از اول فاکتور جدید بدون اون دو مورد بفرست . اگر اصلی رو ابطال کنم برگشت از فروش هم ابطال میشه؟
در صورتحساب برگشتی باید اقلام کالاهایی که فروخته شد قید شود که با منطق عرفی برگشتی فرق داره البته میتونستین اصلاحی هم بفرستید اما اگر بخواین جدید بزنین ابتدا برگشت از فروش رو ابطال کنید .
صورتحساب ارجاعی رو از نرم افزار حسابداریمون باید بزنیم؟ اون صورتحساب ارجاعی که تو سامانه پایین فاکتور زده چیه؟
شما باید صورتحساب ارجاعی رو از طریق نرم افزار ارسال کنید . اون که در کارپوشه هست برای مشاهده صورتحساب ارجاعی است.
من یه فاکتور برگشت از فروش رو اشتباه زدم الان میخام درستش کنم مبلغ باید درست بشه یا اصلا کلا بی اثر بشه اما چون صورتحساب مرجعم صفر شده این صورتحسابو چیکار کنم؟
صورتحساب اصلاحی برای صورتحساب برگشت از فروش صادر کنید یعنی مرجع صورتحساب اصلاحی ، صورتحساب برگشت از فروش باشد.
خریدار در بهار فاکتور فروشم رو به دلیل عبور از حد مجاز رد کرده و ما ابطال کردیم خطا خورد مجددا این فاکتور آخر بهار این فاکتور رو ثبت کردیم و بازم خریدار رد کرد لطفا راهنمایی کنید.
سامانه درست عمل کرده صورتحساب رد شده برای فروشنده به عنوان فروش و بدهی لحاظ میشه و باید ابطال بشه . میتونید در تابستان ابطالی بزنید.
یک شخص حقیقی که چند کد اقتصادی داره و پرونده مالیاتی مجزا واسه هر کدوم داره بابت سامانه مؤدیان چطور میشه چون یه کد ملی داره با چند کد اقتصادی.
هر کد اقتصادی پرونده ی مالیاتی و کارپوشه ی جداگانه دارد . ملاک کد اقتصادی است.
فروش نسیه ای که طی چند مرحله تسویه شود چطور در جدول پرداخت ثبت کنیم
امکان ثبت جدول پرداخت در چند مرحله هم وجود دارد اگر خواستین میتونین جمع مبلغ پرداختی را در یک ردیف ثبت کنید .
برای ثبت قرارداد پیمانکاری چکار کنیم؟
ابتدا در کارپوشه از قسمت قراردادها ثبت قرارداد پیمانکاری را انجام داده در انتها شناسه ی ثبت قرارداد داده میشود که نیازمند تایید طرف مقابل هست. هنگام ارسال صورتحساب الگوی پیمانکاری را انتخاب کرده و شناسه ی قرارداد تایید شده را وارد میکنیم.
ارزش افزوده تابستان 1402 را پرداخت نکردیم و فروش تابستان امسال برچسب عدول خورد.الان بدهی پارسال رو پرداخت کردیم چطور سقفمون رو افزایش بدیم؟
با پرداخت بدهی دوره ی متناظر قبلی حد مجاز این دوره افزایش می یابد. و با ارسال صورتحساب اصلاحی بابت صورتحسابهای عدول شده مشکل برطرف میشود.
اشخاص تازه تأسیس با چه میزان فروشی مشمول سامانه مؤدیان میشن؟
برای سال 1403 هر وقت به 144 میلیارد ریال فروش رسیدند از دوره بعد ملزم هستن . مثلا اگر تا پایان تابستان به این فروش رسیدند از ابتدای زمستان ملزم هستند.
راجع به جدول ه زمستان پارسال ما فاکتور فروش ابطالی داشتیم اما ابطالی ارسال نمیشد و خطا میداد . الان اگر فاکتور فروش اشتباه، تایید سیستمی شده باشه چیکار کنیم؟
فاکتور اضافی یا اشتباه باید ابطال شود تا فروش اضافی محاسبه نشود. اگر ابطالی نیاز به تأیید داشت هم باید تأیید شود.
اگر خریدار صورتحساب نسیه را رد کند و فروشنده ابطال نکند صورتحساب در حکم نقدی برای فروشنده لحاظ خواهد شد؟
بله فروش و بدهی ارزش افزوده به صورت نقدی برای فروشنده لحاظ میشود. ولی برای خریدار خرید واعتباری لحاظ نمیشود.
در کارپوشه مؤدیان ما یک فاکتور خرید داشتیم که تاریخش مربوط به تیرماه بوده و وضعیت صورتحساب رو زده عدم امکان واکنش ، چطور تأییدش کنیم مگر بعد از یکماه تایید سیستمی نمیشه؟
عدم امکان واکنش یعنی وضعیت پرونده ی خریدار غیر مجاز یا در گام 3 هست و اعتبار برایش لحاظ نمیشه برای فروشنده هم حتی اگر نسیه باشه نقد محسوب میشه . بعد از رفع مشکل پرونده باید اصلاحی صادر بشه.
اگر فروشنده در سامانه مؤدیان ثبت پرداخت بزنه و خریدار تایید نکنه و به حالت عدم امکان واکنش در بیاد تکلیف چیه؟
دراین حالت بدهی برای فروشنده لحاظ میشود . مهلت تایید جدول پرداخت تا یکماه بعد از دوره ی موردنظر هست و بعد از آن به صورت عدم امکان واکنش در میاید . بعد از آن برای دریافت اعتبار خریدار ،پرداخت باید ابطال شود و مجددا ثبت و تایید شود.
بعضی از مشتریان کد ملی یا شناسه اقتصادی درست نمیدن این فروشو میشه تو سامانه فصلی ثبت کرد؟ و اینکه تو ارزش افزوده هنوز فروش خارج از سامانه بارگذاری کرد؟ و اینکه تو ارزش افزوده هنوز فروش خارج از سامانه بارگذاری نشد.
اگر اطلاعات خریدار درست نباشه به منزله صورتحساب نوع دوم لحاظ میشه و برای خریدار مبلغ خرید و اعتبار لحاظ نمیشه . اما شما در سامانه مودیان حتما ارسال کنید.
تاریخ صدور فاکتور ارجاعی ملاک تاثیر در اظهارنامه است یا تاریخ فاکتور اصلی؟ مثلا در بهار ارسال شده و در تابستان ابطال شده.
هر صورتحساب تاریخ صدور مربوط به خود دارد و در همان دوره که تاریخ صدور هست ملاک محاسبه می باشد.
ما میتونیم برای صورتحساب های زمستان 1402 که عبور از حد مجاز بوده الان فاکتور اصلاحی صادر کنیم؟
بله به هر صورتحساب مرجع که ابطال نشده باشد با هر تاریخی میتونین اصلاحی صادر کنید ولی در دوره ای که تاریخ اصلاحی هست اعمال میشود.
یه صورتحساب فروش دارم به تاریخ 6/29 که تایید نشده حالا میخوام به تاریخ 7/16 ابطالش کنم. آیا خریدار باید اول ردش کنه بعد ابطال کنم یا نیازی نیست.
میتونین ابطال کنید اما فروش تابستان لحاظ میشه و در پاییز کاهش فروش اعمال میشه اگر صورتحساب اصلی تایید شده باشد ابطالی هم باید تایید شود.
تکلیف ما در مقابل فاکتورهای فروشی که تایید سیستمی میشه یا در انتظار واکنش هست و خریدارش با سامانه آشنا نیست چیه؟
اگر خریدار دارای پرونده ی مالیاتی هست صورتحساب نوع یک صادر کنید چنانچه نسیه بوده به صورت نسیه ثبت کنید بعد از یکماه تایید سیستمی شده و برای فروشنده بدهی لحاظ نمیشود. مهلتی ک سازمان برای واکنش به صورتحسابها درنظر گرفته برای همین موارد هست.
تکمیل جدول پرداخت فاکتور خریدی که وضعیت عدم امکان واکنش داره میسر نیست راه حلش چیه؟
صورتحساب نسیه با وضعیت عدم امکان واکنش نقدی محسوب میشود و نیاز به ثبت مجدد پرداخت برای فروشنده نیست جدول پرداخت برای صورتحسابهایی فعال هست که مانده نسیه دارند.
بعض از فاکتورهای فروش ما بدلیل عبور از حد مجاز رد خورده بقیه هم در انتظار واکنش هست برای رد خورده ها ابطالی بفرستیم یا برای همه اصلاحی بزنیم ؟ به چه تاریخی؟
برای همه اصلاحی بفرستین تاریخ صدور هر صورتحسابی 21 روز قبل هست که البته از نیمه ی آبان 12 روز شده.
یک فاکتور خرید دارم که فروشنده در سامانه ارسال نکرده و اگر برام ارسال نکنه و نتونم ار اعتبارش استفاده کنم و بدهی ارزش افزوده ام بالا بره آیا میتونم تو قسمت بازخورد وارد کنم؟
خیر. ارسال بازخورد فقط جهت ارسال اعلام مغایرت بین کارپوشه و ارزش افزوده است یعنی اگر اطلاعات ارسالی به کارپوشه درست باشد اما در ارزش افزوده لحاظ نشده باشد.
صورتحساب نسیه ای که تایید سیستمی شده و جدول پرداختی هم براش ثبت نشده برای فروشنده بدهی لحاظ میشه؟
خیر صورتحساب نوع اول که نسیه باشد با وضعیت تایید شده (چه دستی چه سیستمی) در هرصورت بدهی برایفروشنده و اعتبار برای خریدار لحاظ نمیشود.